Hallo perfect gestylede Instagram moeders met allemaal dezelfde wenkbrauw-ambitie. Hallo rijke moeder met al je geld waar je zelf nog geen dag voor hebt gewerkt. Hallo hardwerkende moeder die zichzelf wegcijfert en haar laatste tientje uitgeeft aan bloemen voor een vriendin. Hallo CEO-moeder met drie bedrijven en twee au pairs die haar kinderen zelden zelf naar bed brengt. Hallo moeder die op het schoolplein op haar mobiele telefoon kijkt i.p.v. met haar ogen minuten lang de schooldeur hypnotiseert. Hallo moeder met drie jurken aan, met hoofddoek en een snor.

Hallo visstick oranje make-up moeder die consequent haar oren en hals vergeet mee te verven. Hallo moeder met je enorme nieuwe bovenlip en strakke voorhoofd dat niet beweegt bij verbazing. Hallo puur natuur gerimpelde 40+ moeder met knot. Hallo pittig kort kapsel met je dikke kont en joggingbroek-moeder.

Hallo fitgirl-moeder met iedere dag dezelfde blauwe bessen havermout ontbijtfoto op social media. Hallo vermoeide single moeder die niet is gescheiden maar verlaten. Hallo 25 jaar getrouwde ANWB-moeder die alles in tweevoud winkelt. Hallo eenzame moeder zonder echte vriendinnen. Hallo forever op dieet-moeder.

Hallo fulltime lunchend met vriendinnen moeder met een tuinman, poolguy en vaste minnaar. Hallo moslimama. Hallo moeder die is vreemdgegaan met iemand die haar wel zag staan.

Hallo moeder met verloren kind, je bent en blijft dus moeder.

Hallo moeder die dit leest en nu al klaagt dat er geen vader in dit stuk voorkomt. Hallo co-ouderschap moeder die met volle teugen geniet van haar kind vrije dagen. Hallo gescheiden moeder. Hallo latrelatie-moeder. What’s up eigenlijk met de bom-moeder? Hallo high fashion we lopen allemaal in dezelfde mode-moeder. Hallo kringloop recycle marktplaats-moeder.

Hallo moeder met een speen in je veel te grote kind. Hallo ik zet mijn kind gewond op Facebook-moeder. Hallo jij die binnen een jaar oorbellen in je kind geboord heeft moeder. Hallo ik coach mijn kinderen kapot moeder. Hallo ik laat mijn kinderen zelf nadenken moeder. Hallo harde hand en fluwelen handschoenen moeder. Hallo vrije opvoeding Pipi Langkous-moeder.

Hallo witte, zwarte, dikke, dunne, bange, gekke en slimme moeder. Het maakt mij niet uit welke moeder jij bent en of jij je kind nu Cementa, Kimberley, Dilano, Tess, Storm, Reuderik, Valentijn, Kiki, Splinter of Strijkbout hebt genoemd.

Vandaag maak ik een diepe buiging voor jou. Want jij bent alles wat ik niet ben.

Namelijk m o e d e r.

Geschreven door:
Tante Anne
Geef een reactie

Reacties
 • Hallo tante, bedenker van achterstevorendagen die veel van mijn kinderen/bekenden nu soms invoeren. Hallo tante die in actie komt voor free a girl en zich op laat sluiten in een kooi. Hallo tante die in actie komt voor een kind wiens fiets gestolen is en een splinternieuwe inclusief extra’s regelt. Hallo tante die inzamelt voor de opvoeding van hulphonden. Hallo tante die straathondjes adopteert. Hallo tante die gelooft in kinderen en ze een podium geeft. Hallo tante die bijzondere kinderen in het zonnetje zet die dat verdienen (jongetje dat haar doneerde). Hallo tante die zoveel respect heeft voor kinderen. Hallo tante die gelooft in liefde en de kracht daarvan. Hallo lief, gek, chaotisch nichtje die zichzelf tante noemt. Ik hou ook van jou 😘

 • Mijn hemel, oef! Die laatste zin… waar je geheel je eigen betekenis aan kunt geven (en dat doe ik dus ook) 🥺

 • Amen! Goed geschreven en zeker stof tot nadenken voor velen hoewel een berg mensen het alsnog niet zullen begrijpen…

 • Shit, k moest huilen van je laatste zin…. 🙁
  Herkenbaar…. en toch ook weer niet.
  Geen moeder, maar pleegouder. Fantastisch mooi ook, maar eigen kids…. dat was/is mn verlangen.
  Wat schrijf je gaaf en goed, en ik moet altijd erg om je opmerkingen op fb lachen als je weer eens een bizarre mail kreeg.

  Liefs,
  Yen (in t zelfde schuitje en toch ook weer niet….)

 • Allemaal boterhammen, met of zonder boter op hun hoofd….van dik, dun tot zeer mager belegd met hagelslag, (pinda)kaas of vlees of ‘n gebakken ei. Weetje, het maakt niet uit hoe je het belegd maar ….wel graag ‘n beschuit met muisjes erbij

  Tante Anne, jij maakt elke boterham zo speciaal mOOi en blij!
  op beide je wangen 2 dik verdiende moederlijke kussen van MiJ
  XX

 • Bam!
  Grinnikend sta ik in de trein, om de beschrijving van diverse moeders waarin ik mezelf herken. En ik denk: “iedereen is ook gewoon goed als ze zijn”, de door mij verwachtte strekking van deze blog. Tot ik bij het onverwachte einde kom. Bam! Zo voelde ik mij 6 jaar geleden ook. Hulde voor de schrijfster, die deze emotie zo treffend heeft weergegeven.

 • Je schrijft zo heerlijk. Zo puur. Maar het einde is verdrietig. Hallo vrouw, die zo’n goede moeder zou zijn. Kusje op je wang

 • Ik was een fan van jou, en na deze column…NOG MEER!❤️
  Het slot had ik niet verwacht, maar oh wat is het super goed geschreven zoals altijd. Respect voor jou om wie je bent als “tante Anne” ?
  Een columniste = schrijfster❤️

  • Prachtig! Zo herkenbaar! Gaan sommige mama’s nu maar eens nadenken…..
   Bij de laatste zinnen een slik momentje…
   Bedankt voor de geweldige stukjes Tante Anne!

  • Hallo te gekke inspirerend mooi mens!
   Je bent misschien geen moeder van één of meerdere stuiterend herriemakende kindertjes die je weleens achter het behang zou willen plakken als je behang in je huis zou hebben, maar je bent wel moeder van deze te gekke, humoristisch en inspirerende platform. En dáár mijn eeuwige dank voor!

Andere columns

Filter op producten

Mand
Afrekenen