2 maand oud20 maanden

Hoera! Naar het puppypleeggezin

De eerste zeven weken na de geboorte zaten de pups nog lekker bij elkaar in het nest in de veilige nabijheid van de moederhond. Nu is het tijd om de wijde wereld te ontdekken. Na bijna acht weken zit de taak van moederhond en het fokgastgezin erop en is het puppypleeggezin aan de beurt. In deze gezinssituatie brengen de honden hun eerste jaar door.

Meer over Twinkle:

Twinkle is een blonde Labrador Retriever, ze woog 480 gram bij de geboorte en bij het ophalen had ze het gewicht van 5.5 kg bereikt.

De moederhond heet Rowin en de papahond heet Mirko, ook allebei blond. Voor mama Rowin is het haar eerste nestje. Twinkle heeft drie broertjes: Tobin, Tycho en Terry.

Hoe ging het ophalen van de pup?

Twinkle’s pleeggezin vertelt:

Wij, Marc en ik, hebben Twinkle op 3 februari opgehaald bij het fokgastgezin. Het ophalen van de pup gebeurde vanwege de coronamaatregelen bij het fokgastgezin thuis. Normaal worden alle pups opgehaald op het terrein van KNGF Geleidehonden in Amstelveen. Het was wel speciaal om de pup op te halen waar ze geboren is. Helaas hebben we de broertjes van Twinkle niet kunnen ontmoeten.

Voor ons is het de derde pleegpup van KNGF Geleidehonden.

Rit naar huis

De rit naar huis duurde bijna twee uur. In het begin maakte ze zielige geluidjes maar al snel viel ze op schoot in slaap met het nestdekentje om haar heen gewikkeld. Veilig op schoot in de auto op weg naar haar puppypleeggezin Eenmaal thuisgekomen heeft ze netjes in de goot haar behoefte  gedaan. In huis moest ze eerst alles bekijken en ging daarna lekker tegen mij aan liggen slapen. De nachten gaan al best goed, de eerste nacht maakte ze heel even zielige geluidjes in de bench die naast mijn bed staat. Uiteraard moesten we er een paar keer per nacht uit om even te plassen, maar dat gaat nu al een stuk beter!

Op ontdekking

We zijn al samen naar de bakker geweest. Omdat alles nog heel nieuw en onwennig is, mogen we zo’n kleine pup op de arm nemen. Zo zijn nieuwe ervaringen iets minder indrukwekkend. Ze is ook al op bezoek geweest bij de politie. Niet om politiehond te worden hoor. Gewoon even kennismaken omdat het bureau tegenover ons huis is. De sneeuw was natuurlijk ook gek!

Brave pup

Twinkle is een grappig, lief en ondeugend pupje dat heel ondernemend kan zijn. Ze gaat al netjes zitten voor de voerbak.

Ze is dol op sloffen en ze maakt graag de gordijnen in de kamer open en dicht. Ze is heel slim, leert snel en heeft al veel medebewoners ontmoet. We wonen in een appartement met een gemeenschappelijke ruimte en een grote gezamenlijke tuin. Op ons balkon staat ze graag op de uitkijk.

Onder de bank kruipen vindt ze ook een leuk spelletje. Hopelijk stopt ze daarmee als ze wat groter wordt, want straks zit ze een keertje vast!

Slapen in de poezenmand

De poezenmand is een favoriete slaapplaats en als die bezet is, kruipt ze tegen mij aan. Er is al een gepensioneerde blindengeleidehond op bezoek geweest. Daar was ze behoorlijk van onder de indruk. Hopelijk gaat Twinkle ook zo’n indrukwekkende carrière tegemoet! Wij zullen er in elk geval alles aan doen om haar zo goed mogelijk voor te bereiden op haar schoolperiode.


Heerlijk rennen door de sneeuw

Belangrijke taak van puppypleeggezin

Behalve volop te genieten van de jonge hond in huis, heeft het puppypleeggezin ook de belangrijke taak de pups te socialiseren met andere dieren, kinderen, stadscentra, openbaar vervoer en winkels/restaurants. Er is veel ruimte om te spelen en te  knuffelen, maar af en toe moet er al gestudeerd worden. Zo wordt er niet alleen geleerd behoeften in de goot te doen, maar krijgt de pup ook gelijk al de basiscommando’s mee zoals blijf en hier. Omdat jonge honden heus niet altijd perfect luisteren, worden alle puppypleeggezinnen goed begeleid en kunnen ze altijd bij onze instructeurs terecht voor vragen over de opvoeding.

In het volgende verslag vertellen we meer over de eerste belevenissen van Twinkle in het puppypleeggezin.

Geschreven door:
Tante Anne
Geef een reactie

Andere columns

Mand
Afrekenen
Home
Shop
Account
Mandje