4 maand oud20 maanden

Training: zindelijk en wachten op een mooie jas

Pup Twinkle heeft de eerste maanden bij het puppypleeggezin achter de rug. Een tijd vol eerste indrukken en belevenissen. Centraal staat het zindelijk worden, uitlaten, aan de riem lopen, bezoekjes aan bijvoorbeeld winkels en de eerste commando’s. Normaal krijgen de pups als zij een maand of vier oud zijn ook het KNGF-pupdekje. Deze fraaie ‘werkjas’ is bedoeld als herkenning in winkels, stations en restaurants. Als mensen het pupdekje zien, zullen zij beter begrijpen waarom deze hond op bepaalde plekken wel mee mag met de baas, terwijl een ‘gewone’ hond niet naar binnen kan. Vanwege Corona is het uitdelen van de dekjes iets vertraagd, dus Twinkle moet nog even geduld hebben!

Ontdekken van de wereld binnen- en buitenshuis

Twinkle’s pleeggezin vertelt:

Twinkle is een heel slim pupje! En ze wordt al groot; ze weegt al 16 kilo. Haar lijfje is nu een beetje uit verhouding door de groeispurt die ze maakt. Haar poten zijn erg lang ten opzichte van de rest van haar lijfje. Die lange poten heeft ze waarschijnlijk van haar vader Mirko.


Twinkle staat momenteel redelijk hoog op haar poten…

Dol op de auto

Ze vindt het erg leuk om met de auto ergens naartoe te gaan. Ze gaat dan braaf tussen mijn benen op de grond zitten en kijkt me heel verliefd aan: “wat voor leuks gaan we dit keer doen?”

Voor het eerst naar het station

We zijn ook op het station geweest. Ze heeft door een bus gelopen, is een trein ingestapt en heeft het station verkend. Inmiddels heeft ze ook enkele ritjes met de bus gemaakt.Eerste ritje in de bus…

Er was een heel groot apparaat op het station waar geluid uit kwam! Daar moest Twinkle toch wel even het hare van weten en bleef staan luisteren. Misschien vond ze de muziek wel mooi…


‘Daar komt geluid uit!’


Ook even kort de trein in geweest…

Samen boodschappen doen

Ook bij de supermarkt, bakker en op de markt komt Twinkle regelmatig. Ze loopt parmantig door de supermarkt en gaat netjes op commando zitten. Ze is al aardig gewend aan het boodschappen doen en dat doet ze geweldig.


Bosje bloemen, mevrouwtje?

Lekker rennen in het bos

Verder vindt ze het heerlijk om samen in het bos te gaan wandelen. Ze gaat dan lekker op onderzoek uit en speelt met andere honden als we die tegenkomen.


Ravotten in het bos een favoriete bezigheid van Twinkle. Ze komt braaf terug als we haar roepen
.

Commando’s trainen

Natuurlijk moet er af en toe ook al een beetje gewerkt worden. We zijn rustig begonnen met het trainen van de basiscommando’s  zoals ‘af’ en ‘zit’. Ook als ze eten krijgt, moet ze eerst even rustig gaan zitten. Pas dan krijgt ze haar eten.

Andere vier- en tweevoeters ontmoeten

We komen regelmatig langs de kinderboerderij in ons bos; dat vindt ze reuze interessant. Met name kippen vindt Twinkle een feestje om te observeren. Ze gaat er rustig voor zitten om lekker naar die gekke kippetjes te turen.

Niet alleen

Er komt best wat kijken bij het opvoeden, verzorgen en socialiseren van zo’n jonge pup. Het is heel gebruikelijk dat het  puppypleeggezin allerlei vragen of opmerkingen heeft. Gelukkig staat het gezin er niet alleen voor. Vanuit KNGF Geleidehonden is er intensieve begeleiding. Niet alleen telefonisch, maar ook door middel van regelmatige thuisbezoeken en ontmoetingen in de stad. Na de uitreiking van de pup, volgen er enkele bezoeken van een puppyinstructeur bij het gezin thuis. Vanaf een leeftijd van zes maanden volgen ook stadsbezoeken, waarbij we het gezin en de hond in de stad of op een station ontmoeten. We herhalen de stadsbezoeken iedere zes weken, totdat de hond tien tot elf maanden oud is.

In het volgende verslag vertellen we meer over de stoere jas die Twinkle dan gekregen heeft en haar belevenissen in het puppypleeggezin.


Toen Twinkle nog een heel klein Twinkle-tje was.

 

Geschreven door:
Tante Anne
Geef een reactie

Andere columns

Mand
Afrekenen
Home
Shop
Account
Mandje